Er staat weer een nieuwe internetveiling van de PCN voor u klaar! Een extra veiling dus in januari 2021. We zitten op dit moment in een lock-down dus mogelijk is dit een leuke afleiding van de dagelijkse sleur. Op www.PCNveiling.nl staan 567 kavels voor u klaar.
De veilingmeester heeft weer zijn best gedaan zo veel mogelijk te laten zien wat de kavels inhouden (misschien niet altijd van even goede kwaliteit; hij is nog steeds op zoek naar de optimale werkwijze). U kunt als lid, als u zich tenminste geregistreerd heeft, daar ook uw biedingen op plaatsen tot zaterdag 16 januari 20.00 uur want dan lopen alle kavels af.

Registreren: u dient zich eenmalig te registreren, als u dat bij eerdere veilingen nog niet gedaan hebt. Daarvoor moet u lid zijn van de PCN en uw lidmaatschapsnummer invullen. Mocht u dat niet weten of hebt u problemen met het registreren? Stuur een mail naar veilingmeester@perfinclub.nl en u wordt geholpen.
Leden die in het buitenland wonen kunnen zich niet zelf registreren omdat er in de procedure een check zit op de postcode gebaseerd op het Nederlandse formaat. Neem dan ook contact op met de veilingmeester en hij helpt u.

Bieden: de internetveiling is bedoeld om via de site uw biedingen te plaatsen. U ontvangt dan ook bevestigingsmails en ook mails als u bij een kavel wordt overboden.
Mocht u geen gebruik kunnen of willen maken van het internet dan kunt u de veilingmeester ook uw maximale biedingen via brief of e-mail doorgeven. Hij verwerkt die dan namens u in de internetveiling. De veilinglist kunt u op deze website downloaden onder Extra/ Veilinglijsten.

Het systeem werkt met proxiebieden. Dat betekent dat u direct uw maximale bod kunt ingeven zonder dat dat dan ook gelijk de prijs is.
Voorbeeld: een kavel is ingezet voor € 10 en u wil maximaal € 25 geven. U brengt dan uw bod van € 25 in. Het systeem laat nu een prijs van € 10 zien op uw naam en onthoudt uw maximum van € 25.
Als iemand anders nu € 12 biedt dan komt het kavel weer op uw naam te staan maar nu met een prijs van € 13 omdat het systeem direct namens u heeft geboden. Biedt er iemand € 30 dan komt het kavel op zijn naam met een prijs van € 27 en dan krijgt u ook een e-mail dat u bent overboden.Op die manier kunt u enigszins afvangen dat u in de laatste minuut nog net wordt overboden terwijl u eigenlijk nog wel wat meer had willen bieden.

Veel zoek- en kijkplezier en succes bij het bieden!

Nico van der Lee
Veilingmeester PCN en beheerder van www.PCNveiling.nl