Terugblik op de eerste PCN-internetveiling

Ten gevolge van de Corona maatregelen kon de PCN-bijeenkomst van 2 mei niet doorgaan. Er is toen besloten ook geen Perfinpost te versturen en uiteraard ging ook de veiling niet door.
Op basis van wat reacties is toen onderzocht of het mogelijk was een bestaande internetveiling geschikt te maken voor de PCN. Toen dat gelukt was is aan het bestuur en de inzenders voorgesteld een internetveiling te houden die op zaterdag 23 mei om 20.00 uur afliep.
Het samenstellen was een hoop werk maar het resultaat was boven verwachting.

Alle leden zijn aangeschreven, ook diegene waarvan geen e-mailadres bekend is. 50 leden hebben zich geregistreerd.
Van de 229 kavels zijn er 144 verkocht, dat is 62% en daarmee vergelijkbaar aan het percentage van de zaalveilingen. Er is veel geboden en overboden; bijna 300 biedingen dus gemiddeld twee biedingen per verkocht kavel. Ook omvangrijke kavels werden verkocht maar vooral de losse nummers Nederland liepen naar verhouding erg goed.
Al met al is dit een geslaagde actie geweest die wat mij betreft voor herhaling vatbaar is. Ook de reacties die ik heb ontvangen vroegen vrij duidelijk om een herhaling. De voorbereidingen vragen veel meer werk maar de uitvoering en de afhandeling gaan op een aantal punten een stuk eenvoudiger.

Komt er een herhaling??
Het antwoord daarop is JA.
Het ‘hart’ van onze vereniging bestaat uit de bijeenkomst met een zaalveiling. De zaalveiling overslaan of verkleinen is dus geen optie.
Bij voldoende aanbod van materiaal kunnen we wel ongeveer halverwege tussen twee bijeenkomsten een internetveiling organiseren, behalve in de zomer. Dat zou dan dus betekenen dat we elk kwartaal een bijeenkomst met zaalveiling blijven houden en dat we drie keer in het jaar een extra internetveiling hebben. De hoeveelheid materiaal is voorlopig geen probleem.
Dit betekent dat er dit jaar naast de bijeenkomsten van 5 september en 21 november ook nog twee internetveilingen ingepland worden. En wel op zaterdag 10 oktober en op zaterdag 19 december. Beide veilingen lopen om 20.00 uur af.
Alle leden waarvan een correct e-mailadres in het ledenbestand staat, krijgen een e-mail zodra een internetveiling van start gaat, dat zal ongeveer 3 weken voor de genoemde data zijn. Zorg dus dat uw e-mailadres bekend en juist is en blijft!

Nico van der Lee, veilingmeester PCN.