De PCN veiling in een nieuw jasje

We zijn als Perfinclub heel blij dat we op 4 september weer een bijeenkomst konden houden voor onze leden in De Bilt. We hebben er allemaal naar uitgekeken. Ten gevolge van Corona hebben we een aantal keren gebruik moeten maken van de PCN-internetveiling. Een heel fijn alternatief maar de gewone zaalveiling blijft toch een belangrijk onderdeel van onze bijeenkomst.

De internetveiling heeft wel aangetoond dat er best veel leden zijn die daar graag gebruik van maken; deze leden zouden dus met de zaalveiling niet meer bediend worden. Een live veiling zoals grote veilinghuizen gebruiken is voor ons geen alternatief. De kosten en moeite om dit te realiseren zijn voor ons niet haalbaar.

We hopen een goed alternatief gevonden te hebben met nog een extra website. Op de site www.KIJKpcnveiling.nl waren alle kavels van de laatste zaalveiling zichtbaar zijn op een vergelijkbare wijze als bij de internetveiling.
U kon daar GEEN biedingen plaatsen. Leden kunnen bieden op de bijeenkomst in de zaal of een schriftelijk bod vooraf doorgeven aan de veilingmeester.

Omdat de bijeenkomst ook een (uitgestelde) jaarvergadering was, waren er op de veiling ook enkele tientallen kortingskavels. De financiële positie van onze vereniging laat het toe om ook dit jaar met de jaarvergadering een aantal kortingskavels aan te bieden. U maakte alleen een kans daarop als u meebood (in de zaal of schriftelijk). Kortingskavels zijn kavels waarbij direct na de afslag door de veilingmeester wordt aangegeven dat op dit kavel een korting van maximaal € 20 wordt toegepast. Dat betekent dus dat een kavel van bijv. € 5 gratis gegeven wordt en dat u voor een kavel van € 40 niet de normale € 42 (inclusief opgeld) betaald maar nu € 22.
De veilingmeester bepaalt vooraf m.b.v. een ‘randomyser’ 25 kavelnummers en deelt direct na afslag mee dat het betreffende kavel een kortingskavel is.

Nu we de internetveiling tot onze beschikbaarheid hebben zullen we hem ook vaker blijven gebruiken. Het is mijn voornemen om op 23 oktober een extra internetveiling te organiseren.
Dan maken we dus weer gebruik van www.PCNveiling.nl

De veilingmeester: Nico van der Lee